Er zijn kalfjes geboren

Deze week zijn er weer vier kalfjes geboren 🌈 Helaas heeft 1 van hen het niet gered. We laten een dood kalfje altijd even liggen, zodat de moeder afscheid kan nemen. In de natuur nemen dieren namelijk ook afscheid. Een ander kalf leek het heel lastig te vinden om te drinken. De uier van de moeder bleef heel schoon, en het kalf werd niet actief. Dit kunnen dan indicaties zijn dat een kalfje niet genoeg melk krijgt. We hebben moeder en kind naar binnen gebracht om ze beter te kunnen monitoren. Deze moeder bleek ontzettend zorgzaam, zelf zo dat ze elke menselijke bemoeienis als bedreigend zag en we moesten oppassen om niet het hok uitgekickt te worden. Na een aantal uur had het kalf nog steeds niet gedronken en dan is het altijd een dillema: bijvoeden met een fles (en dus bij de moeder weg, ivm haar zorgzaamheid icm met hoornsðŸĪŠ) of nog de tijd geven, met als risico dat het kalf het niet gaat halen. We hebben uiteindelijk voor optie 1 gekozen en voeden het kalf nu zelf. Ze is erg verzwakt en hopen op het beste ðŸ™ðŸ― Ze heeft inmiddels twee flesjes op en gezelschap van twee lammetjes die ook niet bij hun moeder konden drinken.